Usein kysytyt kysymykset

RETKELLE OSALLISTUMINEN

Mitä retkien kuvauksissa annetut Aktiviteettitasot tarkoittavat?

  • Aktiviteettitaso 1/3: Sopii ensi kertaa moottorikelkkailevalle / Fyysisesti helppo
  • Aktiviteettitaso 2/3: Suositellaan aiempaa kelkkailukokemusta Kilpissafareilla / Fyysisesti kohtalainen
  • Aktiviteettitaso 3/3: Vaatii runsaasti aiempaa kelkkailukokemusta / Fyysisesti vaativa

Missä on retkien tapaamispaikka?

Retket alkavat Kilpissafarien toimipisteeltä. Retkien tapaamisosoite on Tsahkalluoktantie 14, 99490 Kilpisjärvi. Kilpissafarit löytyy helposti myös Google Mapsista hakusanalla Kilpissafarit. Retkille voi myös ostaa lisähinnasta autokuljetuksen majoituksesta. Nouto tapahtuu aina majoituksen vastaanotosta. Olethan valmiina viimeistään 15 minuuttia ennen retken alkua.

Mikä on retkien tapaamisaika?

Retkien tapaamisaika on 15-0 minuuttia ennen retken alkua. Huomaathan, että retken kestoon kuuluu retkille pukeutuminen ja turvaohjeistus.

Yhteydet Kilpisjärvelle?

Pääset Kilpisjärvelle autolla, kutsutaksilla Kittilän lentoasemalta, bussilla Rovaniemeltä tai bussilla Norjan puolelta Tromsöstä.

  • Autolla ajaen valtatie 21 johtaa Kilpisjärvelle
  • Kilpistaxi tarjoaa Kittilän lentoasemalta kutsutaksikuljetusta
  • Arctic Route tarjoaa päivittäistä bussiyhteyttä Rovaniemeltä Kilpisjärvelle ja Tromsöstä Kilpisjärvelle.

Entä jos myöhästyn aktiviteetista?

Pidäthän huolen, ettet myöhästy retken tapaamisajasta ja olet oikeassa paikassa. Myöhästyminen retkeltä voi evätä ohjelmaan osallistumisen. Tällaisessa tilanteessa emme myönnä hyvitystä.

Huomaathan erityisesti Suomen, Norjan ja Ruotsin välisen aikaeron. Mikäli et huomioi aikaeroa saapuessasi Norjasta tai Ruotsista, myöhästyt retkeltä tunnin. Norja ja Ruotsi on Suomeen verrattuna yhden tunnin jäljessä.

RETKEN PERUUNTUMINEN

Voinko perua retken, jos sairastun?

Mikäli toimitat meille sähköpostitse lääkärintodistuksen, palautamme retken hinnan. Tällaisia tapauksia varten suosittelemme matkavakuutusta.

Onko retkillä pakkasrajaa?

Pakkasraja riippuu retkestä. Pääosin pakkasraja on -30°C. Osa retkistä tehdään alueilla, joissa pakkasta on Kilpisjärven mittapistettä vähemmän. Silloin retki voidaan usein järjestää, vaikka pakkasraja kylällä ylittyisikin. Kilpissafarit tiedottaa asiakkaille, mikäli retki joudutaan perumaan kovan pakkasen tai muiden keliolosuhteiden vuoksi.

Mitä tarkoittaa säävaraus?

Kilpissafarit pidättää itsellään oikeuden päättää, milloin sääolosuhteet estävät retken. Ilmoitamme tästä aina asiakkaille. Retken peruuntuessa sää- tai keliolosuhteiden vuoksi, ennakkoon maksetun retken hinta palautetaan täysimääräisenä.

RETKELLE VARUSTAUTUMINEN

Miten retkelle pitää varustautua?

Retkelle kannattaa ottaa mukaan omat ohuet villasormikkaat sekä oma pipo. Keväällä ehdottomasti aurinkolasit mukaan. Talvella emme suosittele vesipohjaisten meikkien käyttöä.

Kuuluvatko talvivaatteet retken hintaan?

Talvivarusteet sisältyvät kaikkiin talviretkiin. Varustesettiin kuuluvat villasukat, saappaat, haalarit, kintaat, kypärämyssy ja kypärä. Lisäksi olosuhteista riippuen myös lämmittelytakki.

Miten retkelle pitää pukeutua?

Suosittelemme lämmintä kerrospukeutumista, mielelllään villaa ja normaalia ulkoiluvarustusta.

MOOTTORIKELKALLA AJAMINEN

Tarvitaanko moottorikelkan ajamiseen ajokortti?

Mikäli reitti menee tien yli, moottorikelkan ajamiseen tarvitaan ajokortti. Kolmen valtakunnan rajapyykki ja moottorikelkkailun alkeet -retkille voi osallistua ilman ajokorttia, mutta kuljettajan tulee kuitenkin olla vähintään 15-vuotias. Muissa retkissä moottorikelkan ajamiseen vaaditaan ajokortti.

Voinko osallistua kelkkasafarille, jos en ole ajanut moottorikelkalla aikaisemmin?

Kyllä voit. Useimmiten asiakkaamme ajavat kelkkaa ensikertaa. On kuitenkin hyvä kertoa asiasta oppaalle etukäteen. Ainoastaan Haltin valloitusretkelle suosittelemme aiempaa moottorikelkkailukokemusta.

Mitä tarkoittaa moottorikelkan omavastuu?

Kuljettaja on vastuussa kuljettamastaan moottorikelkasta. Omavastuun suuruus moottorikelkkasafareilla on enintään 1 500 €/henkilö/moottorikelkka/onnettomuus.

LASTEN OSALLISTUMINEN

Voivatko lapset osallistua retkille?

Alle 135 cm lapset voivat osallistua reessä istumalla moottorikelkkasafareille, joissa on rekikyytivaihtoehto. Yli 135 cm lapset voivat istua moottorikelkan kyydissä matkustajana.

Saavatko lapset alennusta?

Valitettavasti lapset eivät saa alennusta retkistä

SANASTO

Mikä on reki?

Reki on moottorikelkan perässään vetämä puinen ihmisten ja/tai tavaroiden kuljetusväline. Reessä matkustaminen on helppoa ja turvallista.

REVONTULITAKUU

Onko revontulitakuuta?

Revontulet ovat luonnon ilmiö, joten emme valitettavasti voi taata niiden näkymistä retkien aikana. Emme myöskään voi palauttaa rahoja esimerkiksi pilvisen sään vuoksi, sillä retkien aikana sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti.